Jaha, det ständiga problemet. Man har fått tag på en hel flamingo, men nu står man där och vet inte vad man ska göra med den! Om det ändå funnits fler recept att tillgå!
Apicius var en romersk kokboksförfattare som, när han endast hade 10 milj sestertsier kvar, begick självmord för att han var rädd för att hungra ihjäl - han var helt enkelt för förtjust i mat för att vilja dö av hunger.
I hans kokbok finns recept på en hel del saker, bland annat flamingo.
För att tillaga en flamingo behöver du:
- en kastrull med lock
- snöre
- en flamingo
- vatten
- dill
- salt
- vinäger
- purjolök
- koriander
- peppar
- spiskummin
- laserot
- mynta
- dadlar
- defrutum
Tillagning:
Plocka och tvätta fågeln och bind upp den. Lägg fågeln i grytan tillsammans med vatten, salt, dill, vinäger och sedan purjolök och koriander - och låter det koka. Färga spadet med defrutum och krossa peppar, spiskummin, laserot, mynta och dadlar och blanda med vinäger innan du slår det över fågeln. Red med stärkelse - klart!
Om man inte får tag i flamingo så kan man använda papegoja - eller det mer långsökta alternativet - kyckling och kalkon.
Bon appetite!